23 Oca 2008

Zehirli Siteler Ziyaretçilere Saldırıyor


Binlerce küçük çaplı turizm ve alışveriş siteleri farkında olunmadan kötü niyetli yazılımlarla zehirleniyor. Virüs site ziyaretçilerinin bilgisayarlarına bulaşıyor.

Konu hakkında açıklama yapan güvenlik uzmanları, bu tür saldırıların geniş ölçekil saldırılardan daha fazla zarar verici olduğunu açıklıyorlar.
Bilgisayar bulaşan virüs ile şifrelerin, kullanıcı verilerinin, banka hesap numaraları ve kullanıcı adlarının çalınması mümkün.
Bu saldırılara karşı, ne bilgisayar kullanıcıları ne de site sahipleri herhangi bir savunma sağlayamıyor.
İnternet güvenlik araştırmacıları bu şekilde zehirlenmiş sitelerin sayısının 10 bini bulabileceğine inanıyorlar. Bu tür sitelerle yapılan saldırıların son aralık ayında oldukça arttığını söyleyen uzmanlar en azından şu an için binlerle ifade edilecek derece olduğunu fakat net sayısı elde edecek kadar taramaları gerçekleştirecek kaynaklarının bulunmadığını aktardılar.

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

2 yorum:

google reklam dedi ki...

Google artık web sitelerine bulaşan kötü amaçlı yazılımları algılayıp bu internet sitelerine erişimi engelleyebiliyor.

Bu sayede kötü amaçlı yazılım barındıran sitelere google.com üzerinden ve yeni nesil internet tarayıcılarımız sayedinde erişimimiz kısıtlanıyor.

Bu kısıtlamalar kısmen, StopBadware.org tarafından belirlenen kurallara göre yapılıyor.

Adsız dedi ki...

Değerli site yöneticisi sitenizi çok beğeniyorum makallelerinizin devamını sabırsızlıkla bekliyorum Briz perde firması olarak başarılarınızın devamını beklerim